We zijn zeer verheugd dat we 5 nieuwe aspirant opstappers in opleiding hebben. Met het opleiden van deze nieuwe aspirant opstappers blijven we de inzetbaarheid van Reddingstation Wijdenes garanderen. Hiermee blijft uw veiligheid op het Markermeer gewaarborgd.

Momenteel is er dringend behoefte aan nieuwe overlevingspakken voor de vrijwillige redders. Er wordt een vijftal nieuwe vrijwilligers opgeleid die zodra ze meegaan met de uitruk voorzien moeten worden van een goed passend en veilig overlevingspak. Een dergelijk pak heeft een ingebouwd reddingsvest en thermo binnenvoering zodat de redder in alle omstandigheden het water op kan om hulp te verlenen aan hen die dat behoeven. Tijdens slechte weersomstandigheden bestaat altijd een kans dat een redder over boord kan slaan. Op zo’n moment zorgt het pak dat de redder blijft drijven en niet onderkoeld raakt. Tevens is het pak voorzien van veiligheidsmiddelen zoals noodvuurwerk en verlichting.

Reddingstation Wijdenes is 24 uur per dag, 7 dagen in de week met twee reddingboten inzetbaar voor het redden en helpen van mens, dier en materiaal in nood op en rond het Markermeer. Dit doen we snel, professioneel en kosteloos. Geheel met vrijwilligers. Het reddingstation heeft 28 vrijwilligers in dienst en twee reddingboten operationeel die gelegen zijn in de haven van Wijdenes. De reddingboten varen uit binnen 10 minuten na alarmering door het Kustwachtcentrum of Gemeenschappelijke Meldkamer Noord-Holland.

Het reddingstation is gelieerd aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), maar is financieel geheel autonoom. Voor het grootste deel is het reddingstation afhankelijk van bijdragen van donateurs en sponsoren.