Vanaf januari heeft Reddingstation Wijdenes samen met Brandweer Hem-Venhuizen intensief geoefend. Het opleidingstraject was gericht op veilig samenwerken op het water. Het doel was om beide ploegen eind maart operationeel te hebben voor gezamenlijke incidentbestrijding op het water. En dat is gelukt!

In maart zijn er in 3 avonden inzetoefeningen georganiseerd. Zo’n inzetoefening is erop gericht om alle afspraken op papier in de praktijk uit te voeren en eventueel na afloop hiervan kleine wijzigingen in het protocol aan te brengen. Drie avonden mochten wij gebruik maken van een fraaie tweemast klipperaak De Waterman. De Waterman stond tijdens de oefeningen ‘in brand’ en er was een opvarende vermist. Het doel was om de brand effectief te bestrijden en de vermiste snel te vinden en in veiligheid te brengen. Wij willen de schipper van De Waterman bedanken voor de gastvrijheid en medewerking aan deze oefenavonden.

Vanaf 1 april kan de brandweerploeg van Hem-Venhuizen opstappen op de reddingboot om bijvoorbeeld te assisteren bij scheepsbranden, ongevallen op schepen maar ook voor incidenten op de Marker Wadden.