Inzetrapporten 2021

2021
19 augustus 2021

Zeiljacht tot stilstand gebracht door waterplanten

Donderdagavond tijdens de oefenavond vingen beide reddingboten een gesprek op tussen een zeiljacht en de kustwacht. Een zeiljacht lag muurvast in de waterplanten op het Hoornse Hop. Beide reddingboten zijn ter plaatse gegaan om het zeiljacht te helpen.

Lees verder...
13 augustus 2021

Man overboord vanaf zeiljacht op Hoornse Hop

Vrijdagmiddag kwam een melding binnen bij de Nederlandse Kustwacht over een drenkeling in het Markermeer. Meerdere eenheden, waaronder Reddingstation Wijdenes, zijn hiervoor ingezet.

Lees verder...
13 augustus 2021

Problemen door doorgebrande elektrakabels

Vrijdagmiddag kwam een telefonische melding binnen. Een speedboot had voor de haven van Wijdenes problemen.

Lees verder...
06 augustus 2021

Bijboot losgeslagen

Een motorjacht was onderweg van Enkhuizen naar Hoorn. Ter hoogte van De Weed is de davit afgebroken en de bijboot losgeslagen. Vanwege het onstuimige weer kreeg de schipper de bijboot niet te pakken en heeft Reddingsbrigade Notwin gebeld.

Lees verder...
30 juli 2021

Assistentie wegens mogelijk waterplanten in de schroef

Vrijdagmiddag werd Reddingstation Wijdenes door de KNRM Alarmcentrale verzocht om te assisteren bij een Duits zeiljacht dat onderweg was naar Hoorn.

Lees verder...
18 juli 2021

Touw strak om schroefas en roer verdwenen

Na een eerder afgeronde inzet kwam direct een melding voor een volgende hulpverlening op het Markermeer. Reddingsbrigade Notwin kwam met een verzoek tot assistentie. Reddingboot Rolf had een motorschip op sleep dat een touw in de schroef had.

Lees verder...
18 juli 2021

Zeilschip met motorproblemen maakt water

Aan het einde van de middag werd reddingboot De Arend door de Nederlandse Kustwacht opgeroepen voor een zeiljacht met motorproblemen dat daarnaast ook water maakte.

Lees verder...
14 juli 2021

Elektronische problemen aan boord

Donderdagavond was een zeiljacht onderweg van Amsterdam naar Enkhuizen toen ter hoogte van Wijdenes alle elektra uitviel, inclusief de plotter.

Lees verder...
20 juni 2021

Achtergelaten gezonken zeiljacht zorgt voor zoekactie

Zondagochtend vond er een zoekactie plaats ter hoogte van Wijdenes. Vlakbij de dijk was een gezonken zeiljacht aangetroffen waarvan de Nederlandse Kustwacht niet op de hoogte was. De reddingboten van Wijdenes en Hoorn hebben gezocht naar mogelijke personen behorende bij het zeiljacht.

Lees verder...
03 juni 2021

Zeiljacht met brandstofproblemen

Een zeiljacht met twee opvarenden was onderweg van Hoorn naar Lelystad. Halverwege de overtocht viel de motor uit door een brandstofprobleem. Via de KNRM Alarmcentrale hebben de opvarenden hulp ingeschakeld.

Lees verder...
23 mei 2021

Windsurfer gered op Eerste Pinksterdag

Eerste Pinksterdag om 16:00 uur kwam een telefonische melding binnen bij Reddingstation Wijdenes. Vanuit de haven van Wijdenes werd door een stel surfers een windsurfer gezien die problemen had met zijn materiaal en steeds verder afdreef. Ze hadden hem zelf al geprobeerd te helpen maar dit was door de stevige wind en golven tevergeefs. Terug op de kant hebben ze direct contact opgenomen met het reddingstation.

Lees verder...
28 april 2021

Zeiljacht aan lagerwal

Via Reddingsbrigade Notwin (Hoorn) kwam een telefonische melding binnen van een boot dat op een zandbank zat bij Oosterleek. Het zeiljacht bleek voor de haven van Wijdenes aan lagerwal op een zandbank te zitten.

Lees verder...
05 april 2021

Baldadige jeugd zorgt voor grote inzet reddingboten

Vanaf de kant afgestoken noodvuurpijlen zorgden er maandagavond voor dat vier reddingboten uit Wijdenes en Enkhuizen het Markermeer op moesten voor een zoekactie naar een noodsituatie.

Lees verder...
03 april 2021

Drenkeling ten zuiden van Marker Wadden

Zaterdagmiddag vlak voor etenstijd werden de reddingboten van Lelystad, Wijdenes en een kustwachthelikopter gealarmeerd door het Kustwachtcentrum voor een verontrustende melding van een omgeslagen vaartuig op het Markermeer.

Lees verder...