De eigenaar van een splinternieuwe sloep had al een paar dagen zitten wachten op beter weer om de nieuwe aanwinst vanuit Enkhuizen naar de uiteindelijke bestemming West Knollendam te varen. Vandaag leken de omstandigheden iets gunstiger dus men waagde het erop.

Eenmaal op het Markermeer bleken de condities toch tegen te vallen. Met windkracht 5 tot 6 pal tegen kwam er regelmatig een flinke hoeveelheid water over.

Even voorbij Oosterleek begonnen de opvarenden natte voeten te krijgen, waarna snel de kaart erbij werd gepakt om een veilige haven op te zoeken. Nu is er tussen Broekerhaven en Hoorn maar 1 plek waar je veilig naar binnen kunt: de Vluchthaven Wijdenes.

Eenmaal aangekomen bij de haven was de sloep al moeilijk bestuurbaar en lag ze een flink eind dieper dan de bedoeling was. Via een ander schip is de Kustwacht gewaarschuwd. Die liet bij ons om 15.44 uur de pieper af gaan. Al vlot was duidelijk dat de aan boord aanwezige bilgepomp niet of niet goed gefunctioneerd had. Die was gauw weer aan de praat, waarna uit het ruim van de Zeehond een van onze pompen is opgediept om de zaak leeg te krijgen.

  • Datum: 17-07-2010
  • Alarmering: #11
  • Reddingboot: Nvt.
  • Weer: Matige wind (3 Bft)