Om 22.33 uur werden we samen met station Enkhuizen gepiept voor een prioriteit 1 zoektocht. Er was vanuit Venhuizen een vuurpijl waargenomen richting Lelystad.

Vanuit Wijdenes was omstreeks 22.00 uur ook vuurwerk waargenomen op het land richting Schellinkhout, maar de richting van de melding week zo ver af dat dit onmogelijk het zelfde vuurwerk kon zijn geweest. Door de Kustwacht werd daarop een zoekgebied uitgezet lopend van Oosterleek tot een punt ruim ten zuidwesten van Lelystad en van iets benoorden Venhuizen tot ruim ten Noordoosten van Lelystad.

De Zeehond ging het zuidelijkste deel afzoeken van Oosterleek tot aan de dijk Lelystad. De snelle Watersport en de Rien Verloop, beide uit Enkhuizen, namen het grootste deel van het zoekgebied voor hun rekening. De enkele nog op het water zijnde boten hadden geen van allen iets gezien.

Omdat het zicht zeer goed was, kon in ruim een uur binnen het gehele zoekgebied worden zeker gesteld dat zich niets ernstigs had voorgedaan. De conclusie zoals zo vaak bij een vuurpijlmelding: dit moet iets anders zijn geweest. Ruim na 0.00 uur was de Zeehond terug op station.

{gallery_position}

  • Datum: 28-08-2010
  • Alarmering: #20
  • Reddingboot: De Zeehond
  • Weer: Matige wind (3 Bft)