2012
31 december 2012

Reddingstation Wijdenes in actie 2012

Het jaar 2012 was qua acties een rustig jaar (15). Ondanks dat zijn er veel hoogtepunten bereikt. Al vroeg in het jaar vierden we ons 5-jarig bestaan, samen met de Goede Doelenclub uit Hoogkarspel die een bedrag van € 1.500,-- kwam overhandigen.

Lees verder...
21 december 2012

Reddingstation Wijdenes in het bezit van troostbeertjes

De brandweer, politie en ambulance beschikken sinds een aantal jaar over zogenoemde 'troostbeertjes'. Troostbeertjes worden aan kinderen gegeven die een traumatische ervaring hebben meegemaakt.

Lees verder...
18 november 2012

Intocht Sinterklaas 2012

Hoera, hij is er weer! Vanochtend kwam de boot van Sinterklaas ook in Wijdenes aan. Zoals gebruikelijk onder begeleiding van ons.

Lees verder...
16 november 2012

Nieuwe overlevingspakken geleverd

Vandaag is onze actie "Inpakken en Wegwezen" definitief beëindigd. Een grote groep vrijwilligers en een nog veel grotere groep sponsors verzamelden zich vanmiddag in Restaurant de Egelantier in Wijdenes.

Lees verder...
24 oktober 2012

Opbrengst Specsavers-actie bekend

Voor elk verkocht montuur of hoortoestel werd een jaar lang een bedragje opzij gelegd voor een van de gekozen goede doelen. Het bedrag is maar liefst € 1.795,53 geworden!

Lees verder...
07 oktober 2012

1e Nationale Hulpverlenersdag

De Stichting Hulpverleners Respect organiseerde vandaag de 1e Nationale Hulpverlenersdag. Een enorm feest met vele tientallen hulpverleningsinstanties, honderden hulpverleners en pakweg 25.000 bezoekers.

Lees verder...
05 oktober 2012

Presentatie ANBO Drechterland

De afdeling Drechterland van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) houdt regelmatig themamiddagen voor haar leden. De Goede Doelen Club Hoogkarspel had het verzoek bij ze neergelegd om ons een keer voor een presentatie uit te nodigen.

Lees verder...
15 augustus 2012

Wigwamvakanties

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn van alle markten thuis: ze helpen mensen in nood op het Markermeer, maar kunnen ook een middag organiseren voor kinderen met een beperking die op vakantie zijn.

Lees verder...
10 juli 2012

SAMIJ-oefening het Zeepaard

Sinds enige jaren bestaat de SAMIJ-regeling. SAMIJ staat voor "Samenwerkingsregeling Ongevallenbestrijding IJsselmeergebied". Alle gemeentes rondom IJsselmeer en Markermeer doen mee aan deze regeling.

Lees verder...
01 juni 2012

Karsten Tenten repareert dekzeil gratis

De Mantelmeeuw ligt wegens gebrek aan een botenhuis altijd buiten. Om haar te beschermen tegen weer en wind wordt ze altijd ingepakt onder dekzeilen.

Lees verder...
28 april 2012

SEW schenkt € 3.000

Sinds half april is Reddingstation Wijdenes op zoek naar sponsors die willen helpen om 10 oude, versleten en inmiddels niet meer helemaal waterdichte overlevingspakken te vervangen.

Lees verder...
28 april 2012

Een koude en gouden Reddingbootdag

Een Reddingbootdag met hoge toppen en diepe dalen.

Lees verder...
21 maart 2012

5-jarig jubileum en aanbieding cheque Goede Doelen Club uit Hoogkarspel

m 20:15 ging de pieper af bij alle vrijwilligers van station Wijdenes. In Wijdenesser dorpscafé de Bierstal was een groot deel van onze vrijwilligers aanwezig voor een vrijwilligersvergadering.

Lees verder...
12 februari 2012

Een eigen ijsoefening

We hebben de afgelopen jaren al verschillende ijsoefeningen gedaan, maar alleen degenen die mee hebben kunnen oefenen in Marken hebben ooit een persoon uit een wak kunnen vissen. Tijd voor ons dus om ook zelf eens een bijt te maken.

Lees verder...
04 februari 2012

IJsoefening Marken

Koning Winter heeft alsnog toegeslagen.
Dat wordt binnenkort weer oefenen op de do's en dont's van ijsreddingen.

Lees verder...