2014
29 november 2014

Twee ingerichte opslagcontainers

Sinds september 2013 beschikken wij dankzij SEW Oil & Gas BV over een container met pakkendroger. Deze container staat alweer een tijdje langs ´t Wuiver in Wijdenes.

Lees verder...
14 november 2014

Grote oefening aan boord van charterschip Gulden Belofte

Vrijdagavond werd er een grote oefening op het Markermeer gehouden voor de reddingstations uit Zeevang, Hoorn en Wijdenes. De drie reddingstations werden via de pieper gealarmeerd voor problemen aan boord van het charterschip Gulden Belofte.

Lees verder...
05 oktober 2014

Geslaagde Nationale Hulpverlenersdag

Het was vandaag een prachtige dag voor een uitje met de familie. De weersvooruitzichten zagen er deze week goed uit. In Hoorn werd de tweede editie van de Nationale Hulpverlenersdag gehouden.

Lees verder...
01 oktober 2014

Rabobank schenkt €5.000

Een vertegenwoordigster van de Rabobank Westfriesland-Oost was vandaag zo vriendelijk om met een cheque van maar liefst € 5.000,-- bij ons langs te komen.

Lees verder...
06 september 2014

Shiptron sponsort een ophangbeugel

Enkele weken geleden ging het ophangbeugeltje van de spreeksleutel van 1 van de marifoons aan boord van de Mantelmeeuw stuk.

Lees verder...
17 augustus 2014

Spectaculaire Westfriese Waterweken Drechterland

Elk jaar reist de Westfriese Waterweken langs een aantal voormalige Zuiderzee steden en dorpen. De Westfriese Waterweken is een promotie evenement voor activiteiten op en rondom het water.

Lees verder...
06 augustus 2014

Drenkeling doet zijn verhaal

Vier dagen nadat hij uit het Markermeer is gered door de reddingboot, kwam Sander zondag met zijn familie op bezoek bij Reddingstation Wijdenes. Zowel de bemanningsleden als Sander en zijn vrouw konden hun verhaal kwijt over de reddingsactie woensdagavond. Sander heeft ons een bericht overhandigd dat hij schreef de ochtend na de alarmering:

Lees verder...
15 juli 2014

Bezoek Noordzee Helikopters Vlaanderen

Dinsdagavond hebben een viertal vrijwilligers een bezoek gebracht aan NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen).

Lees verder...
24 juni 2014

Brancard gekregen

Dankzij een waardevolle gift van Instructie op Maat kunnen de bemanningsleden met een gloednieuwe brancard het water op.

Lees verder...
07 juni 2014

Ontmoeting met Oude Glorie

Dit weekeinde was er een bijeenkomst in Hoorn van de oude reddingboten de Tjerck Hiddes, de Knokkels en de Hessel Snoek.

Lees verder...
03 mei 2014

Drukbezochte Reddingbootdag 2014

De bezoekers bleven maar komen op het terrein van de passantenhaven in Wijdenes. De Nationale Reddingbootdag, locatie Wijdenes, is druk bezocht dit jaar. Het reddingstation heeft 600 bezoekers mogen ontvangen vandaag.

Lees verder...