2015
30 december 2015

Rustig jaar met opvallende alarmeringen

Voor de vrijwillige bemanning van Reddingstation Wijdenes was 2015 een relatief rustig jaar. De vrijwilligers werden in totaal zeventien keer gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht waarbij aan 36 personen hulp is geboden.

Lees verder...
21 december 2015

Arend-Jan één van de Beste Vrijwilligers van Noord-Holland

Maandagochtend was Reddingstation Wijdenes aanwezig bij regionale omroep RTV-NH in Amsterdam voor de bekendmaking van de Beste Vrijwilligers van Noord-Holland.

Lees verder...
19 december 2015

Evacuatie vanaf rotsblokken

Ondanks dat de winterperiode een rustige tijd is qua alarmeringen, zitten onze vrijwilligers niet stil. Om volwaardig opstapper te zijn én te blijven, dient ieder bemanningslid goed voorbereid te zijn op zijn of haar taak.

Lees verder...
08 december 2015

De strijd van Specsavers Steunt gewonnen

Maandag was de laatste dag dat er gestemd kon worden op Reddingstation Wijdenes bij de Specsavers Steunt actie. Het reddingstation stond afgelopen week samen met de Kinderkledingbank uit Hoorn afwisselend op plaats 1 en 2.

Lees verder...
01 december 2015

Bijscholing zuurstof en groepsreanimatie

Opleiden en oefenen is een belangrijk item voor onze vrijwilligers. We doen ons werk onder soms hele moeilijke omstandigheden en moeten daarom altijd goed voorbereid en getraind zijn.

Lees verder...
20 november 2015

Cursus bij de Koninklijke Marine

In de herfst- en winterperiode is het een rustige tijd qua alarmeringen, maar de vrijwilligers zitten niet stil. Deze periode is het bij uitstek de tijd voor cursussen en opleidingen. Oefenen is een belangrijk onderdeel voor een opstapper. Het is noodzakelijk om calamiteiten het hoofd te kunnen bieden.

Lees verder...
15 november 2015

Sinterklaas weer veilig in Wijdenes

Na een lange en vermoeiende reis uit Spanje, is Sinterklaas weer veilig aangekomen in Wijdenes!

Lees verder...
13 november 2015

Nieuwe lampjes voor redvesten

Wanneer onze vrijwilligers het water opgaan, dragen zij naast hun pak ook een redvest. Op het redvest zitten lampjes. De lampjes hebben twee functies: zaklamp en flitslicht. Het flitslicht wordt gebruikt om de redder beter zichtbaar te maken mocht hij of zij 's nachts of bij mist te water raken.

Lees verder...
28 oktober 2015

Rederskring officieel opgericht door burgemeester

De raadzaal van de Gemeente Drechterland was woensdagmiddag het toneel van de oprichting van de Rederskring van Reddingstation Wijdenes. Burgemeester Rob van der Riet sprak over ''de inauguratie als reder.''

Lees verder...
17 oktober 2015

Oefening duikers in problemen

De bemanning van Reddingstation Wijdenes heeft zaterdagmiddag geoefend met twee duikers op het Markermeer.

Lees verder...
22 augustus 2015

Reddingboot helpt bij filmopnames

Reddingboot Mantelmeeuw is vandaag op het water geweest om te assisteren bij de filmopnames van de dorpsfilm over de Viking Roelof van Wienesse.

Lees verder...
12 juli 2015

Nieuwe EHBO-rugtas voor Reddingstation Wijdenes

Sinds deze week beschikt Reddingstation Wijdenes over een nieuwe EHBO-rugtas op reddingboot De Gooier.

Lees verder...
07 juli 2015

Oefenen met kanovereniging Poseidon

Kanovereniging Poseidon en Reddingstation Wijdenes hebben dinsdagavond een gezamenlijke reddingsoefening gehouden op het Markermeer. De kajakkers maken regelmatig tochten op het IJssel- en Markermeer.

Lees verder...
27 juni 2015

Nieuwe pagers

Sinds deze week beschikken de bemanningsleden van Reddingstation Wijdenes over nieuwe pagers (alarmontvangers). Hiermee kunnen de vrijwilligers meteen na de alarmering doorgeven of ze wel of niet naar de reddingboot kunnen komen en ze kunnen zich tijdelijk afmelden wanneer ze niet beschikbaar zijn.

Lees verder...
22 juni 2015

Nieuw overlevingspak

Van maart tot en met juni hebben we uitvoerig campagne gevoerd voor onze eigen pakkenactie.

Lees verder...
02 juni 2015

Nieuw overlevingspak dankzij crowdfunding

De afgelopen drie maanden heeft Reddingstation Wijdenes uitvoerig campagne gevoerd voor hun eigen pakkenactie. De pakkenactie was een crowdfundingscampagne om geld in te zamelen voor vier nieuwe overlevingspakken.

Lees verder...
23 mei 2015

Reddingboot verwelkomt Halve Maen

Zaterdagmiddag werd het VOC-museumschip de Halve Maen in Hoorn verwelkomd.

Lees verder...
02 mei 2015

Geslaagde Reddingbootdag in Wijdenes

De bezoekers bleven maar komen op het terrein van de passantenhaven in Wijdenes. De Nationale Reddingbootdag, locatie Wijdenes, is wederom druk bezocht dit jaar. Het reddingstation heeft ruim 500 bezoekers ontvangen vandaag. Het prachtige weer heeft een grote rol hierin gespeeld.

Lees verder...
15 april 2015

Search and Rescue oefening

Woensdagavond heeft er op het Markermeer een grote Search And Rescue oefening (SAREX) plaatsgevonden. Aan de oefening deden vijf KNRM (gelieerde) reddingstations, de SAR-helikopter en de Nederlandse Kustwacht mee.

Lees verder...
11 april 2015

Grote oefening op het Markermeer

Zaterdagochtend hebben de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), GGD Flevoland en de Landelijke Eenheid Dienst Infra van de Nationale Politie voor de kust van Lelystad een grote reddingsoefening gehouden.

Lees verder...
23 maart 2015

De Gooier te water

Vandaag is de tweede snelle reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes voor het eerst na haar grote renovatie weer te water gelaten.

Lees verder...
01 maart 2015

Pakkenactie gestart

De veiligheid van de vrijwilligers bij Reddingstation Wijdenes staat altijd voorop. Daarom is het belangrijk dat de bemanningsleden beschikken over veilige en betrouwbare materialen en middelen.

Lees verder...