2016
13 december 2016

Reddingstation Wijdenes ontvangt cheque van Albert Heijn

Dinsdagavond ontving Reddingstation Wijdenes een prachtige donatie van €1.000 van Albert Heijn.
Producten die niet meer naar de winkels mogen, werden verkocht aan medewerkers. Dit geldbedrag wordt maandelijks gedoneerd aan een goed doel.

Lees verder...
20 november 2016

Reddingboot oefening tijdens hoogtepunt storm Angus

Zondagmiddag heeft de bemanning van Reddingstation Wijdenes geoefend met reddingboot De Gooier tijdens het hoogtepunt van najaarsstorm Angus.

Lees verder...
13 november 2016

Sinterklaas weer veilig in Wijdenes

Zoals elk jaar komt Sinterklaas een dag na de landelijke intocht aan in de haven van Wijdenes. Burgemeester Pijl verwelkomde samen met ruim 800 bezoekers Sinterklaas in de haven.

Lees verder...
23 oktober 2016

Reddingboot uit het water voor groot onderhoud

Zondagochtend is reddingboot Mantelmeeuw uit het water gehaald voor groot onderhoud. Dankzij de graafmachine van K. Dekker BV kon de romp gemakkelijk schoongemaakt worden door de vrijwilligers waarna de reddingboot op de trailer werd gezet.

Lees verder...
18 oktober 2016

Fender Innovations sponsort rugleuning en kussens

Maanden geleden is het schuimrubber van de rugleuning op reddingboot Mantelmeeuw door slijtage gescheurd. Dit is tijdelijk provisorisch gerepareerd terwijl er naar een alternatief of mogelijkheid tot reparatie werd gezocht.

Lees verder...
02 oktober 2016

Regenachtige Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn

Zondag vond de derde editie plaats van de Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn. Tijdens dit evenement wordt er door de organisatie aandacht gevraagd voor geweld en agressie tegen hulpverleners.

Lees verder...
20 augustus 2016

Evacuatie oefening met de Halve Maen

Elke vrijdagavond vaart de Halve Maen, een 17e eeuwse replica van het Museum van de Twintigste Eeuw, met gasten over het Markermeer. Voor onze vrijwilligers een uitgelezen kans om gezamenlijk een evacuatie oefening te organiseren.

Lees verder...
09 augustus 2016

Mooie gift dankzij Rotary West-Friesland

Reddingstation Wijdenes heeft woensdag 20 juli een mooie gift in ontvangst genomen van verschillende Rotary clubs uit West-Friesland.

Lees verder...
22 juli 2016

Spectaculaire oefening met SAR helikopter

Vrijdagavond vond er voor de kust van Wijdenes een spectaculaire helikopteroefening plaats.

Lees verder...
03 juli 2016

Goede samenwerking tijdens Kippebillen Strandparty

Zaterdagavond vond, na afwezigheid van twee jaar, de Kippebillen Strandparty plaats op de nieuwe locatie in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingstation Wijdenes was aanwezig voor de veiligheid op het water met een reddingboot.

Lees verder...
01 juli 2016

CBF keurmerk voor Reddingstation Wijdenes

Met trots kunnen wij mededelen dat Reddingstation Wijdenes vanaf vandaag een door het CBF erkend goed doel is. We waren al een erkend ANBI goed doel en zijn nu dus ook erkend door het CBF.

Lees verder...
29 juni 2016

Nieuwe startmotor dankzij Snijder BV

Afgelopen vrijdagavond, voorafgaand aan de wekelijkse oefenavond, is de startmotor van reddingboot Mantelmeeuw defect geraakt. De vrijwilligers hebben diezelfde avond nog de startmotor uitgebouwd en geïnspecteerd in de werkplaats. De startmotor bleek niet meer gerepareerd te kunnen worden.

Lees verder...
11 juni 2016

Veiligheidstrainingen bij Falck Nutec

Twee van onze vrijwilligers zijn vandaag samen met diverse KNRM vrijwilligers naar Falck Nutec geweest voor de trainingen HUET, kapseizen en brandbestrijding.

Lees verder...
01 mei 2016

Gezellige drukte op Reddingbootdag

Reddingbootdag trekt jaarlijks veel bezoekers naar Wijdenes. Mede dankzij een stralende zon en weinig wind werd de editie van 2016 weer een groot succes! Reddingstation Wijdenes heeft ruim 500 bezoekers ontvangen.

Lees verder...
27 april 2016

Oefening tijdens Koningsdag

Ook tijdens Koningsdag zitten onze vrijwilligers niet stil. Het was vandaag een ideale dag om met de reddingboot het water op te gaan voor een vaartraining.

Lees verder...
25 april 2016

Nieuwe website voor Reddingstation Wijdenes

Eindelijk is het zo ver. Na lang en hard werken kun je vandaag het resultaat zien. De nieuwe website van Reddingstation Wijdenes staat online!

Lees verder...
17 april 2016

Programma Reddingbootdag 2016 bekend

Zaterdag 30 april organiseert Reddingstation Wijdenes van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
09 april 2016

Grote multidisciplinaire oefening op het Markermeer

Het Markermeer was zaterdagochtend het toneel van een grootschalige oefening. Meerdere (KNRM) reddingboten, de brandweer, Rijkswaterstaat en de ambulancedienst deden aan de oefening mee. Er waren drie scenario's.

Lees verder...
06 april 2016

EHBO aan boord van de reddingboot

Woensdagavond hebben drie vrijwilligers een interactieve presentatie gegeven aan E.H.B.O. Vereniging Wognum-Nibbixwoud over het verlenen van medische hulp aan boord van onze reddingboten.

Lees verder...
24 februari 2016

Jaarverslag 2015 gepubliceerd

Het jaarverslag geeft een toelichting op de gebeurtenissen in 2015.

Lees verder...
13 februari 2016

Adri stopt vanwege gezondheidsproblemen als penningmeester

Een aantal weken geleden bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat onze penningmeester, Adri, vanwege gezondheidsproblemen in het ziekenhuis terecht is gekomen.

Lees verder...
14 januari 2016

Herdenking en onthulling monument 'vergeten watersnoodramp' 1916

Vandaag 100 jaar geleden overstroomden het eiland Marken en grote gedeelten van Noord-Holland. De ramp maakte tientallen slachtoffers en richtte enorme schade aan.

Lees verder...
09 januari 2016

30 jaar aan boord van de reddingboot

Dertig jaar geleden werd voormalig reddingboot de Zeehond beschikbaar gesteld aan Brandweer Wijdenes om uit te kunnen varen voor noodgevallen op het Markermeer. Een van de bemanningsleden van het eerste uur was Arend-Jan. Na dertig jaar geeft Arend-Jan zijn reddingsvest terug aan het reddingstation: hij stopt met varen.

Lees verder...