2017
23 december 2017

Recordaantal alarmeringen voor Reddingstation Wijdenes

Voor de vrijwillige bemanning van Reddingstation Wijdenes was 2017 een druk jaar. De vrijwilligers werden in totaal 30 keer gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht en KNRM Alarmcentrale. Dat is een record. In totaal is er aan 32 personen hulp geboden en zijn er 3 personen gered uit het water.

Lees verder...
06 december 2017

Vrijwilligers onbetaalbare redders in nood

Donderdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Op veel plaatsen in Nederland wordt extra aandacht gegeven aan het goede werk dat vrijwilligers doen. Reddingstation Wijdenes is trots op haar vrijwilligers, die zich elke dag inzetten voor het reddingwerk op het Markermeer.

Lees verder...
19 november 2017

Sinterklaas weer veilig in Wijdenes

Zoals elk jaar komt Sinterklaas een dag na de landelijke intocht aan in de haven van Wijdenes. Burgemeester Pijl verwelkomde samen met ruim 800 bezoekers Sinterklaas in de haven.

Lees verder...
11 november 2017

Training Operationele Vaardigheden bij de Koninklijke Marine

De afgelopen week zijn Eliane, Stefan en Michelle vijf dagen intern geweest bij de Koninklijke Marine. Zij volgden met collega’s van andere KNRM stations de training Operationele Vaardigheden. De hele week staat in het teken van brandbestrijding, averijbestrijding, EHBO en veiligheid.

Lees verder...
11 oktober 2017

Schipper Sjaak geeft advies in ‘De Reddingboot’ over het Markermeer

Deze week valt De Reddingboot weer op de mat van alle donateurs van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Schipper Sjaak neemt in het onderdeel 'in veilige haven' de lezer mee naar Wijdenes.

Lees verder...
08 oktober 2017

Ook vrouwen staan hun mannetje

Watersporters die door Reddingstation Wijdenes geholpen worden kijken regelmatig nogal vreemd op als niet een man, maar een vrouwelijke opstapper op hun schip stapt. Men verwacht niet dat er vrouwen zijn in de ‘mannenwereld’ van de reddingboten.

Lees verder...
23 september 2017

Laat altijd iemand weten waar en wanneer je kite!

Veel kiters varen alleen. Wanneer zij in problemen raken op zee, zijn ze aangewezen op omringende surfers. De KNRM moet vaak zoeken naar vermiste kiters. Daarom start de KNRM de preventiecampagne “Vaar met een buddy”. Het is belangrijk dat altijd iemand weet waar en wanneer je gaat kiten. Dat kan ook met hulp van de KNRM Helpt app.

Lees verder...
29 juli 2017

Bedrijven en particulieren sponsoren voor reddingboten

De afgelopen maanden zijn vrijwilligers druk bezig geweest met groot en klein onderhoud aan beide reddingboten. Verschillende reparaties en vernieuwingen aan de reddingboten zijn uitgevoerd. Dit kon allemaal door de sponsoring van bedrijven en particulieren.

Lees verder...
09 juli 2017

Jaarverslag 2016 gepubliceerd

Het jaarverslag geeft een toelichting op de gebeurtenissen in 2016.

Lees verder...
06 juni 2017

Reddingboten oefenen op een onstuimig Markermeer

De storm dinsdagavond was voor onze vrijwilligers aanleiding om het onstuimige Markermeer op te gaan voor een oefening.

Lees verder...
13 mei 2017

Aspirant opstappers in beeld bij NH Nieuws / WEEFF

Reddingstation Wijdenes heeft maar liefst 11 nieuwe vrijwilligers weten aan te trekken en dat is bijna een verdubbeling van het totaal. "Hier hadden we niet direct op gerekend", vertelt Marc Hoffs van het reddingstation.

Lees verder...
09 mei 2017

Reddingstation Wijdenes in 'Weg uit de Stad'

In het programma Weg uit de Stad stuurt NH Nieuws Amsterdammers naar de Noord-Hollandse plaats waarnaar hun straat is vernoemd.

Lees verder...
06 mei 2017

Reddingbootdag een feest voor jong en oud

Reddingbootdag trekt jaarlijks veel bezoekers naar Wijdenes. Ondanks een koude start kunnen we terugkijken op een gezellige Reddingbootdag. Reddingstation Wijdenes heeft ruim 250 bezoekers ontvangen.

Lees verder...
26 april 2017

Bezoek aan Centrale Meldpost IJsselmeergebied

Dinsdagavond zijn onze vrijwilligers op bezoek geweest bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied van Rijkswaterstaat.

Lees verder...
17 april 2017

Reddingstation Wijdenes opent haar deuren

Zaterdag 6 mei organiseert Reddingstation van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
05 april 2017

Nieuwe vrijwilligers gestart met opleiding

De eerste echte oefenavond voor de nieuwe vrijwilligers zit erop. Aan het begin van de opleiding staat het overlevingspak en redvest centraal. Hoe trek je makkelijk het pak aan? Welke voorwerpen zitten er in de zakken en wat moet er gebeuren aan onderhoud?

Lees verder...
23 maart 2017

Zoekactie naar nieuwe redders groot succes

De maand maart stond in het teken van de wervingsactie voor nieuwe vrijwilligers. Via online en offline media werd gezocht naar nieuwe (varende) vrijwilligers voor Reddingstation Wijdenes. En met succes!

Lees verder...
05 maart 2017

Drie vrijwilligers van het eerste uur gehuldigd

Tijdens het jubileumfeest van Reddingstation Wijdenes zijn afgelopen zaterdag drie vrijwilligers van het eerste uur gehuldigd voor hun jarenlange trouwe inzet voor Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
20 februari 2017

Reddingstation Wijdenes bestaat 10 jaar

20 februari 2007: de dag dat Nico Harteveld, Adri Davelaar en Piet Dekker hun handtekening zetten. Stichting Reddingsstation Wijdenes was opgericht. In 10 jaar tijd zijn de reddingboten 191 keer ingezet waarbij 508 personen in veiligheid zijn gebracht. Vandaag, exact 10 jaar later, blikken we terug.

Lees verder...
02 februari 2017

Gemeenschapsveiling Wijdenes en Venhuizen

De gemeenschapsveiling, ooit begonnen als kerken(bollenveiling), is omgezet naar een veiling met een bredere vorm. De gemeenschapsveiling is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de dorpsgemeenschappen Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek. Het is een initiatief dat vanaf dit jaar de RK parochie en verenigingen binnen onze gemeenschap een financiële hand toesteekt.

Lees verder...