2018
07 december 2018

Vrijwilligers onbetaalbare redders in nood

Vrijdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Op veel plaatsen in Nederland wordt extra aandacht gegeven aan het goede werk dat vrijwilligers doen. Reddingstation Wijdenes is trots op haar vrijwilligers, die zich elke dag inzetten voor het reddingswerk op het Markermeer.

Lees verder...
17 november 2018

Nieuwe droogpakken overhandigd door Burgemeester Pijl

Zaterdag 17 november heeft de burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl, de eerste vijf nieuwe droogpakken overhandigd aan de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. De nieuwe droogpakken, 10 stuks in, totaal zijn aangeschaft dankzij een subsidie van de Gemeente Drechterland.

Lees verder...
28 oktober 2018

Vier nieuwe reders treden toe tot de Rederskring

Precies 3 jaar na de oprichting van de Rederksring zijn we vereerd om te mogen melden dat er wederom bedrijven hun steun aan Reddingstation Wijdenes hebben toegezegd in de vorm van 'reder'.

Lees verder...
12 september 2018

Hoistoefening samen met de SAR helikopter

Woensdagavond heeft Reddingstation Wijdenes geoefend met de kustwachthelikopter op het Markermeer. Met dit soort oefeningen trainen de reddingboot- en helikopterbemanning om personen en/of slachtoffers vanaf de reddingboot te transporteren naar de helikopter.

Lees verder...
07 juli 2018

Cheque ontvangen van Jumbo Zwaagdijk-Oost

Zaterdagochtend heeft Reddingstation Wijdenes een prachtige cheque ontvangen van Jumbo Zwaagdijk-Oost.

Lees verder...
06 juli 2018

Uniek BHV uitje bij Reddingstation Wijdenes

Vrijdag 6 juli werd het gezellig druk in de haven van Wijdenes. Het BHV-team van Enza Zaden kwam namelijk mee oefenen met de bemanning van Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
21 juni 2018

Cheque ontvangen van Rabobank Clubkas Campagne

Reddingstation Wijdenes heeft met de Rabobank Clubkas Campagne een prachtig bedrag mogen ontvangen. Via stemrecht hebben leden van Rabobank West-Friesland beslist welke West-Friese verenigingen een bijdrage mochten ontvangen.

Lees verder...
13 juni 2018

Jaarverslag 2017 gepubliceerd

Het jaarverslag geeft een toelichting op de gebeurtenissen in 2017.

Lees verder...
29 april 2018

Regenachtige Reddingbootdag was een succes!

Zaterdag 28 april was de open dag van Reddingstation Wijdenes. In de haven van Wijdenes waren verschillende activiteiten georganiseerd en konden donateurs meevaren met de reddingboot.

Lees verder...
07 april 2018

Multidisciplinaire oefening Edax Boskalis

Zaterdag 7 april heeft KNRM reddingstation Lelystad een grootschalige multidisciplinaire oefening georganiseerd op het Markermeer aan boord van baggerschip Edax van Boskalis.

Lees verder...
06 april 2018

Nieuwe reddingsvesten voor bemanningsleden

Door het succes van onze wervingsactie in 2017 voor nieuwe vrijwilligers alsmede dat de huidige in gebruik zijnde reddingsvesten aan vervanging toe zijn, is er een grote sponsoractie opgezet.

Lees verder...
10 maart 2018

Reddingstation Wijdenes ontvangt cheque van ING Nederland Fonds

Nederland telt tal van verenigingen en stichtingen die zich inzetten voor de maatschappij. Met 'Help Nederland vooruit' van het ING Nederland fonds geeft ING deze initiatieven een steuntje in de rug. Vandaag heeft Reddingstation Wijdenes van dit fonds een cheque overhandigd gekregen.

Lees verder...
20 februari 2018

Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt

Tijdens de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van Reddingstation Wijdenes is de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt.

Lees verder...
18 februari 2018

Rederskring breidt uit met 2 nieuwe reders

Tijdens de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst met vrijwilligers en de Rederskring van Reddingstation Wijdenes werd bekend gemaakt dat de Rederskring zich uitbreidt. Fa W. Zwaan & Zn. en Beerepoot Wijdenes B.V. treden toe.

Lees verder...
22 januari 2018

Stem op Reddingstation Wijdenes bij ING Help Nederland vooruit

Nederland telt tal van verenigingen en stichtingen die zich inzetten voor de maatschappij. Met 'Help Nederland vooruit' van het ING Nederland fonds geeft ING deze initiatieven een steuntje in de rug. Stem nu op Reddingstation Wijdenes en help ons mee aan een donatie.

Lees verder...
14 januari 2018

Reddingstation Wijdenes bezoekt Terschelling

Een aantal vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes hebben vandaag een bezoek gebracht aan Terschelling.

Lees verder...
03 januari 2018

Oefening tijdens eerste zware storm van 2018

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn vanmiddag tijdens het hoogtepunt van de storm Eleanor het water op gegaan voor een oefening.

Lees verder...