2019
04 november 2019

Reddingstation Wijdenes aangesloten op C2000

Tot voor kort kon Reddingstation Wijdenes enkel gealarmeerd worden door het Kustwachtcentrum en de KNRM Alarmcentrale en was er aan boord alleen communicatie mogelijk per telefoon of marifoon. Na veel overleg is hier dankzij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, RVR Noord-Holland Noord en KNRM verandering in gekomen.

Lees verder...
08 juli 2019

Gezamenlijke oefening met brandweer

Maandagavond 1 en 8 juli hebben de Brandweer Hem/Venhuizen en Reddingstation Wijdenes een gezamenlijke oefening gehouden op de Zuiderdijk tussen Oosterleek en Wijdenes.

Lees verder...
20 juni 2019

Cheque ontvangen van Rabobank Clubkas Campagne

Na het grote succes van vorig jaar is de Rabobank Clubkas Campagne ook in 2019 weer doorgegaan. Rabobank West-Friesland heeft dit jaar € 350.000,- beschikbaar gesteld voor clubs en verenigingen uit de regio West-Friesland.

Lees verder...
07 mei 2019

Stop de bloeding - red een leven

De grondleggers uit de VS hebben mei uitgeroepen tot de ‘national stop de bleed month’ en hier sluiten we ons vanuit Nederland bij aan. Gedurende deze maand wordt extra aandacht gevraagd voor het gedachtegoed: het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten dat ze levensbedreigend bloedverlies met redelijk eenvoudige handelingen kunnen stoppen.

Lees verder...
05 mei 2019

Gulle gift van het Westfriesland Fonds

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn druk bezig met het werven van fondsen voor een nieuwe reddingboot. Op de nieuwe reddingboot moet ook een nieuwe EHBO inventaris komen met onder andere een EHBO rugzak inclusief materiaal, een zuurstoftas en een hypothermiezak.

Lees verder...
04 mei 2019

Zaterdag 11 mei: Reddingbootdag in haven Wijdenes!

Zaterdag 11 mei organiseert Reddingstation Wijdenes van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag, Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
23 april 2019

Grote opbrengst Gemeenschapsveiling

Op zaterdag 16 en 23 maart vonden in Wijdenes en Venhuizen een Gemeenschapsveiling plaats. Met de opbrengst van de veiling wordt het lokale verenigingsleven ondersteund. In totaal is er door de Gemeenschapsveiling €68.790 opgehaald.

Lees verder...
03 april 2019

Cheque ontvangen van het Rabobank Coöperatiefonds

Woensdagmiddag 3 april heeft Reddingstation Wijdenes een prachtige cheque ontvangen van het Rabobank Coöperatiefonds, onderdeel van Rabobank West-Friesland.

Lees verder...
03 april 2019

Oefening met SAR helikopter voor Wijdenes

Woensdagavond 3 april stond er een helikopteroefening op de planning met een SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht/NHV. Dit soort oefeningen worden jaarlijks gepland om zo de samenwerking tussen reddingboot en helikopter goed te laten verlopen wanneer het echt nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij medische evacuaties.

Lees verder...
09 maart 2019

Grote multidisciplinaire oefening in Lelystad

Zaterdagochtend heeft er in de Bataviahaven in Lelystad een grote multidisciplinaire oefening plaatsgevonden op het cruise en hospitaalschip Prins Willem Alexander. Meerdere reddingboten (Lelystad, Wijdenes, Enkhuizen, Marken, Warder en Hoorn), de ambulancedienst,
De brandweer en Rijkswaterstaat deden aan de oefening mee.

Lees verder...
05 maart 2019

Cheque ontvangen van Rotaryclub Drechterland

Dinsdagavond heeft Reddingstation Wijdenes een prachtig geldbedrag ontvangen van Rotaryclub Drechterland. De Rotaryclub vierde haar 35-jarige jubileum.

Lees verder...
03 maart 2019

Reddingboot Mantelmeeuw uit de vaart

Reddingstation Wijdenes is sinds 2007 actief op het Markermeer, met het redden van mens, dier en materiaal in nood. Sinds januari 2019 is er nog maar 1 reddingboot operationeel. De tweede reddingboot is in januari 2019 helaas definitief uitgevallen, na een jarenlange strijd met terugkerende technische problemen.

Lees verder...
26 januari 2019

Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid twee maal uitgereikt

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Reddingstation Wijdenes zijn twee vrijwillige redders onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. De gedecoreerden zijn al tien jaar actief in de operationele dienst van het reddingstation.

Lees verder...
25 januari 2019

Bezoek aan Brandweer Hem/Venhuizen

Vrijdag tijdens de oefenavond is er door Reddingstation Wijdenes een bezoek gebracht aan Brandweer Hem/Venhuizen. Dit in het kader van de eerste stappen op het gebied van samenwerking.

Lees verder...