05 oktober 2022

Streefbedrag voor overlevingspakken binnen!

Sinds vorig jaar is Reddingstation Wijdenes bezig geweest om een groot bedrag binnen te halen voor nieuwe overlevingspakken. Het doelbedrag van €9.000 is deze week behaald!

Lees verder...
04 oktober 2022

Burgemeester oefent mee op reddingboot

Burgemeester Michiel Pijl heeft dinsdagavond een oefening meegedraaid met de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. We hebben de burgemeester hiermee een goed beeld kunnen geven van de nut en noodzaak van het reddingstation.

Lees verder...
19 september 2022

Multidisciplinaire oefening bij de dijkwerkzaamheden

Maandagavond vond er een grote multidisciplinaire oefening plaats ter hoogte van het nieuwe stadsstrand van Hoorn. Zeven reddingsboten, Rijkswaterstaat, de Nederlandse Kustwacht, Alliantie Markermeerdijken en meerdere ambulances waren betrokken bij de oefening.

Lees verder...
12 september 2022

Brandweerman overboord!

Met Brandweer Hem-Venhuizen wordt er dit jaar veel samengewerkt vanwege de bestaande opstapregeling: de brandweer stapt aan boord van de reddingboot als de hulpverlening daar om vraagt. Deze maand oefenen beide ploegen met elkaar met verschillende (brandweer)man overboord scenario’s.

Lees verder...
22 juli 2022

Realistisch oefenen met omgeslagen optimisten

Vrijdagavond was de laatste oefenavond van een serie ‘’man over boord’’ oefeningen. Bij deze oefeningen staan het aanvaren naar drenkelingen en het redden middels de Jasons Cradle centraal. Afhankelijk van de functie aan boord was er voor iedereen een verschillend oefendoel.

Lees verder...
04 juli 2022

Help ons naar de 100%

Yes! Onze crowdfunding actie heeft tot nu toe 76% van het benodigde bedrag opgehaald. 

Lees verder...
09 mei 2022

Hoistoefening met NHV SAR helikopter en reddingboot

Maandagavond 9 mei hebben Reddingstation Wijdenes en de SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht een oefening gehouden op het Markermeer.

Lees verder...
05 mei 2022

Cheque ontvangen van Gemeenschapsveiling Venhuizen

Jaarlijks vinden de Gemeenschapsveilingen plaats in de dorpen Venhuizen en Wijdenes. Tijdens deze veilingen wordt er geld ingezameld voor de plaatselijke verenigingen uit de dorpen Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek.

Lees verder...
30 april 2022

Leegwater Steiger officieel geopend tijdens Reddingbootdag

Reddingbootdag in Wijdenes is dit jaar goed bezocht door donateurs en belangstellenden van het reddingstation in Wijdenes. Donateurs en nieuwe donateurs konden meevaren op reddingboot De Gooier.

Lees verder...
16 april 2022

Primeur voor Reddingstation Wijdenes: eerste vrouw voor operationele leiding

Uit het Noordhollands Dagblad van 28 maart: “De operationele leiding van Reddingstation Wijdenes komt in handen van een vrouw. Michelle van de Ruit, in het dagelijks leven onderwijzeres, krijgt de leiding in handen.

Lees verder...
13 april 2022

Koninklijke onderscheidingen voor 10 en 15 jaar vrijwilligerswerk

Tijdens de bemanningsavond van Reddingstation Wijdenes zijn twee vrijwilligers in het zonnetje gezet. Mark en Hans ontvingen een oorkonde en jaarteken behorende bij de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid.

Lees verder...
24 maart 2022

Zaterdag 30 april: Reddingbootdag

Het is bijna zo ver! We verwachten op zaterdag 30 april 2022 de deuren op te zetten voor een geweldige editie van Reddingbootdag! De afgelopen twee jaar kon door de coronamaatregelen Reddingbootdag helaas niet doorgaan. We kijken er dan ook erg naar uit jullie weer te mogen verwelkomen!

Lees verder...
23 maart 2022

Van der Laan Elektrotechniek schenkt iPad

Via de Westfriese Uitdaging kwam kort geleden een bericht dat Van der Laan Elektrotechniek een aantal gebruikte iPads beschikbaar stelde aan lokale Westfriese verenigingen. Deze iPads werden vervangen voor nieuwere modellen maar zijn nog steeds prima bruikbaar voor andere doeleinden.

Lees verder...
22 maart 2022

Samenwerking met brandweer definitief: Reddingstation Wijdenes vaart uit met brandweer

Vanaf januari heeft Reddingstation Wijdenes samen met Brandweer Hem-Venhuizen intensief geoefend. Het opleidingstraject was gericht op veilig samenwerken op het water. Het doel was om beide ploegen eind maart operationeel te hebben voor gezamenlijke incidentbestrijding op het water. En dat is gelukt!

Lees verder...
08 maart 2022

''Het samenvoegen van kwaliteiten biedt dat wij een goed team zijn.''

Watersporters die door Reddingstation Wijdenes geholpen worden kijken regelmatig nogal vreemd op als niet een mannelijke maar een vrouwelijke opstapper op hun schip stapt. Men verwacht niet dat er vrouwen actief zijn in de ‘mannenwereld’ van de reddingboten.

Lees verder...
20 februari 2022

15 jaar klaarstaan voor mens en dier in nood

20 februari 2007: de dag dat Nico Harteveld, Adri Davelaar en Piet Dekker hun handtekening zetten. Stichting Reddingsstation Wijdenes was opgericht. In 15 jaar tijd zijn de reddingboten 290 keer ingezet waarbij 671 personen in veiligheid zijn gebracht. Vandaag, exact 15 jaar later, blikken we terug.

Lees verder...
15 februari 2022

Structurele samenwerking met Brandweer Hem-Venhuizen

Sinds 2019 heeft Reddingstation Wijdenes officieel de beschikking gekregen over het C2000 communicatiesysteem op de reddingboten. Hiermee kunnen onze reddingboten communiceren met hulpdiensten op het land en de regionale meldkamer. Een volgende stap in de samenwerking met de veiligheidsregio is het optuigen van een opstapregeling en structurele samenwerking met de brandweer.

Lees verder...
12 februari 2022

Crowdfunding gaat voortvarend verder!

In augustus ’21 is de crowdfundingsactie ‘warm en droog aan boord’ gestart voor 5 nieuwe overlevingspakken. Vorig jaar hebben we al 51% van ons streefbedrag opgehaald!

Lees verder...
11 januari 2022

Relatief rustig jaar voor Reddingstation Wijdenes

Reddingstation Wijdenes kijkt terug op een relatief rustig 2021. De reddingboten zijn slechts 14 maal uitgevaren voor watersporters in problemen op het Markermeer. De 19 vrijwillige bemanningsleden van Reddingstation Wijdenes staan 24 uur per dag, zeven dagen per week onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood op het water te helpen. In totaal brachten ze vorig jaar 28 personen veilig aan wal. Juli en augustus zijn, geheel volgens trend, de drukste maanden geweest. Dit heeft te maken met de drukte op het Markermeer wegens de zomervakantie.

Lees verder...