2021
25 november 2021

Nieuwe steiger

Deze week is er een nieuwe drijvende steiger geplaatst in de haven van Wijdenes voor de reddingboten. De oude steiger dateerde uit de jaren ‘80 en was qua hoogte gebaseerd op de oude reddingboot Zeehond. De steiger was ook niet meer veilig en stabiel dus is er een plan gemaakt voor een nieuwe steiger.

Lees verder...
08 september 2021

Al 1 overlevingspak binnen dankzij donateurs en Gemeenschapsveiling Venhuizen

Van 19 juni t/m 3 juli vond de eerste online Gemeenschapsveiling van Wijdenes en Venhuizen plaats. Met de opbrengst van de veiling wordt het lokale verenigingsleven ondersteund. In totaal is er met deze online editie €35.032 opgehaald. Het bedrag is verdeeld over alle deelnemende verenigingen.

Lees verder...
22 augustus 2021

Warm en droog aan boord

We zijn zeer verheugd dat we 5 nieuwe aspirant opstappers in opleiding hebben. Met het opleiden van deze nieuwe aspirant opstappers blijven we de inzetbaarheid van Reddingstation Wijdenes garanderen. Hiermee blijft uw veiligheid op het Markermeer gewaarborgd.

Lees verder...
18 juni 2021

Online Gemeenschapsveiling voor nieuwe overlevingspakken

Helaas kan er ook dit jaar door alle omstandigheden geen live veiling georganiseerd worden. Maar.. Van 19 juni t/m 3 juli vindt de eerste online Gemeenschapsveiling plaats! Tijdens deze periode kunt u via de online veiling bieden op gezelligste, lekkerste en leukste kavels waarbij u direct de verenigingen uit Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek steunt!

Lees verder...
01 juni 2021

Delta Fiber Nederland sponsort communicatieapparatuur

Delta Fiber Nederland sponsort communicatieapparatuur voor de nieuwe reddingboot van Reddingstation Wijdenes. Voor reddingboot De Arend was er grote behoefte aan extra C2000 apparatuur voor contact met landhulpdiensten en 112-meldkamer.

Lees verder...
29 maart 2021

Vrijwilligersmedailles uitgereikt aan Ryan en Michelle

Afgelopen woensdag tijdens een digitale vergadering werden zowel Ryan als Michelle verrast met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid.

Lees verder...
20 maart 2021

Nieuwe reddingboot De Arend vanaf nu inzetbaar

Vanaf vandaag is de nieuwe reddingboot De Arend, van Reddingstation Wijdenes, inzetbaar voor alarmeringen op het Markermeer. Zes maanden na de doop is de boot aangemeld bij de verschillende meldkamers en kan de reddingboot ingezet worden voor incidenten.

Lees verder...
13 maart 2021

Torenvliet Yamaha Center Amsterdam sponsort schroef

Torenvliet Yamaha Center Amsterdam heeft een nieuwe schroef voor Reddingstation Wijdenes gesponsord. Afgelopen september raakte de schroef van de oefenvlet Stormvogel zwaar beschadigd tijdens het opruimen van wrakstukken.

Lees verder...
07 maart 2021

Diversiteit zorgt voor meer kwaliteit

Watersporters die door Reddingstation Wijdenes geholpen worden kijken regelmatig nogal vreemd op als niet een mannelijke maar een vrouwelijke opstapper op hun schip stapt. Men verwacht niet dat er vrouwen actief zijn in de ‘mannenwereld’ van de reddingboten.

Lees verder...
22 februari 2021

De Wijdenesser kamer doneert 2 zaklampen

Met de komst van de nieuwe reddingboot, De Arend, zijn er meer materialen nodig. Zo was er vanuit het reddingstation de wens om twee nieuwe zaklampen bij te kopen. De Wijdenesser kamer is op deze wens in gegaan en heeft 2 Peli Stealthlite 2460 zaklampen gedoneerd! De zaklampen zijn waterdicht en bestand tegen extreme temperaturen.

Lees verder...
08 februari 2021

Reddingboten uitgemeld wegens ijsgang

Door de lage temperaturen en wind in de afgelopen dagen is het ijs in en buiten de haven zeer snel aangegroeid. De reddingboten van Reddingstation Wijdenes kunnen hierdoor niet meer uitvaren.

Lees verder...
15 januari 2021

Cheque overhandigd door Piet Swart Vastgoed

Recent heeft Reddingstation Wijdenes een cheque overhandigd gekregen van Sebastiaan van Piet Swart Vastgoed.

Lees verder...