Skip to main content

DOOR TEAMWORK VERGROTEN WIJ SAMEN ONS NETWERK

Liggen jouw skills op een ander vlak? Communicatie, fondsenwerving en bestuurlijke taken zijn belangrijke onderdelen binnen Reddingstation Wijdenes waarvoor we je expertise goed kunnen gebruiken.

Het reddingstation is namelijk voor het grootste deel afhankelijk van donateurs en sponsoren. Daarom moet ons verhaal worden verteld en is onderhoud van ons netwerk met bedrijven, overheden en organisaties ontzettend belangrijk. Zodat iedereen weet hoe belangrijk het werk van Reddingstation Wijdenes is en we dit werk ook in de toekomst kunnen blijven doen: Samen. Helpen. Redden. Hiervoor ontwikkelen we communicatiestrategieën, zijn we actief op social media, evenementen en onderhouden we ons netwerk met bedrijven, organisaties en overheden.

Fondsenwerving gaat bijvoorbeeld meer over mensen dan over geld. Je bouwt aan relaties en overtuigt ze ervan dat hun ondersteuning onmisbaar is voor het werk van het reddingstation. Terwijl bestuursleden bijvoorbeeld overleg voeren met overheden en organisaties over belangrijke zaken zoals bereikbaarheid, bouwtechnische zaken, veranderingen in wet en regelgeving en samenwerkingen.

Als vrijwillig communicatiemedewerker, fondsenwerver of bestuurslid kun je het verschil maken. We doen graag een beroep op je creativiteit, teamgeest en organisatievermogen. Je inzet voor Reddingstation Wijdenes getuigt van maatschappelijke betrokkenheid en geeft een goed gevoel!

20230830a-d840de34 Word vrijwilliger aan de wal

WAT GA JE DOEN?

De reddingboot komt terug van een geslaagde redding. Nu is het als als communcatie & fondsenwerving vrijwilliger jouw beurt. Het verhaal van deze redding ga je gebruiken bij een presentatie aan lokale ondernemers die geïnteresseerd zijn in het werk van Reddingstation Wijdenes. Het reddingstation moet nieuwe reddingspakken aanschaffen en kan extra sponsoring goed gebruiken. Je maakt een crowdfundingpost op social media om aandacht hiervoor te vragen. Nu alleen nog een bericht naar de coördinator communicatie sturen over het PR-plan van het volgende event van jullie reddingstation. 

Reddingstation Wijdenes is een belangrijke schakel in de hulpverleningsketen. Het reddingstation is de afgelopen jaren gegroeid in vrijwilligers, het materiaal is uitgebreid en gemoderniseerd. We zijn klaar voor de toekomst. Als bestuurslid hou je je bijvoorbeeld bezig met projecten zoals de bouw van een onderkomen in de haven. Hiervoor treed je in overleg met overheden en andere betrokken organisaties om dit project tot een succes te maken. Daarnaast zijn er diverse administratieve taken verdeeld over de bestuursleden die belangrijk zijn voor de continuiteit.

Dit is SAMENHELPENREDDEN. En daarvoor hoef je niet op een boot door de golven te knallen en een nat pak te halen. Reddingstation Wijdenes kan niet zonder vrijwillige fondsenwerf-helden, communicatie-kanjers en ondernemende bestuursleden en die vanaf de wal impact maken en tegelijkertijd zichzelf ontwikkelen door dit bijzondere teamwork. 

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG

Wij zorgen dat jouw wereld wat groter wordt. Door een nieuw netwerk van mensen met allerlei achtergronden. Ruimte om jouw ideeën, creativiteit en kennis in te zetten. Opleidingen en bijwonen van toffe events rond het reddingstation, netwerk evenementen met andere KNRM vrijwilligers. Maar vooral unieke werkervaring met zichtbaar resultaat. En uiteraard mag je ook eens meevaren op een reddingboot.

MAAK JIJ ONS REDDINGSWERK MOGELIJK?

Reddingstation Wijdenes is op zoek naar enthousiaste, creatieve en ondernemende vrijwilligers. Oftewel iemand die weet hoe sponsoren en donateurs te vinden en te behouden, zowel online als offline, netwerken kan bouwen en voor bestuursleden iemand met ondernemende en bij voorkeur politieke skills.

Wat kan je doen als vrijwilliger op de wal?

  • Potentiële sponsoren en donateurs laten kennismaken met het werk van het reddingstation door presentaties, rondleidingen en evenementen te organiseren.

  • Sponsoren en donateurs een band opbouwen met het reddingstation door leuke activiteiten en evenementen te bedenken en organiseren.

  • Zorgen dat lokale en regionale politici of organisaties een goed beeld krijgen van de nut en noodzaak van het reddingstation. Bijvoorbeeld door ze mee te nemen tijdens een oefenavond.

  • Uitvoering geven aan het beleidsplan in samenspraak met de overige bestuursleden en schippers. 

  • Zorgen dat onze lokale events veel aandacht krijgen, door jouw creatieve communicatie/Pr-plannen.

  • Contact onderhouden met omliggende reddingstations en ketenpartners zoals Veiligheidsregio's en Kustwacht aangaande beleidsmatige zaken.

  • Onderhouden van social media en website van het reddingstation en zorgen dat deze gevuld zijn met aansprekende berichten. 

Je hoeft niet alles te doen, één taak oppakken is ook prima. Je doet het ook niet alleen, want reddingswerk is altijd teamwork. Je werkt veel samen met de coördinator communicatie of voorzitter, die, net als jij, zo'n 8 uur per maand besteedt aan dit leuke vrijwilligerswerk. Ook heb je overleg met het bestuur van het reddingstation (lokale commissie), het landelijk KNRM kantoor in IJmuiden en vrijwilligers bij andere KNRM reddingstations. 

20220308c-9e1005e1 Word vrijwilliger aan de wal

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Allereerst een hecht team enthousiaste vrijwilligers waar je op kunt bouwen. Nautische kennis is niet noodzakelijk, maar indien nodig of gewenst zorgen wij samen met de KNRM voor de noodzakelijke opleidingen. En de vaardigheden die je bij ons leert, komen ook van pas in de rest van je leven.

INTERESSE?

Wil je je aanmelden als vrijwilliger op de wal bij Reddingstation Wijdenes?
We zijn benieuwd naar je verhaal en willen graag met je in gesprek!

shape1 Word vrijwilliger aan de wal

MIS DE BOOT NIET! SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

knrm-gelieerd Word vrijwilliger aan de wal
anbi Word vrijwilliger aan de wal
cbf Word vrijwilliger aan de wal

't Wuiver 1A - 1608 ES Wijdenes
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
088 999 6102

IBAN: NL87 RABO 0124 731 856
KVK: 37131173
RSIN: 817639342

fb Word vrijwilliger aan de wal
insta Word vrijwilliger aan de wal
youtube Word vrijwilliger aan de wal
logo-tiktok Word vrijwilliger aan de wal
twitter Word vrijwilliger aan de wal
Linkedin Word vrijwilliger aan de wal

reddingstationwijdenes.nl

Web+Design door WEBJONGENS