2022
24 oktober 2022

Twee wingfoilers gered vlak voor duisternis

Maandagavond even voor half 7 kwam bij het KNRM Helpt Assistentie Centrum een telefoontje binnen van twee surfers die op het Markermeer in problemen waren gekomen.

Lees verder...
10 oktober 2022

Zeiljacht muurvast in visnetten

Een zeiljacht met vijf personen aan boord heeft zich maandagmiddag flink vast gevaren in een staand want (visnetten) midden op het Markermeer nabij de EA1 boei.

Lees verder...
07 oktober 2022

Supper mogelijk in problemen

Meerdere voorbijgangers zagen vrijdagmiddag vanaf de Zuiderdijk een surfer die in problemen leek. Het kustwachtcentrum heeft reddingboot De Arend gealarmeerd om polshoogte te nemen.

Lees verder...
05 oktober 2022

Kitesurfer in problemen

Een kitesurfer kwam woensdagavond in problemen op het Markermeer. 

Lees verder...
19 september 2022

Personen te water bij de Appelhoek

Maandagmiddag even voor 17:00 uur werden politie, brandweer, ambulance en Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een te water geraakte persoon ter hoogte van de Appelhoek in Wijdenes.

Lees verder...
12 september 2022

Zeiljacht vastgelopen aan de grond

Even na twee uur maandagmiddag gingen de pagers voor een maritieme hulpverlening. Een zeiljacht was aan de grond gelopen.

Lees verder...
07 september 2022

Grote zoekactie naar vermiste zeiler bij Schardam

Woensdagmiddag werd door het kustwachtcentrum groot alarm geslagen nadat er een melding binnenkwam van een zeiljacht waarvan een opvarende vermist is geraakt in het water.

Lees verder...
04 september 2022

Rookontwikkeling door motorproblemen

Zondagmiddag gingen de pagers af van de vrijwillige bemanningsleden van Reddingstation Wijdenes. Een 15 meter lang motorjacht had rookontwikkeling aan boord. De reddingboten van Wijdenes en Hoorn werden opgeroepen.

Lees verder...
03 september 2022

Hydrofoil surfer raakt gewond door verstrikt surfboard

Zaterdagmiddag is een hydrofoil surfer in problemen geraakt voor de haven van Wijdenes. Hij verloor tijdens het surfen zijn surfboard die uiteindelijk verstrikt raakte in de visfuiken voor de haven.

Lees verder...
30 augustus 2022

Zeilboot slaat van anker en verdaagt op de keien

Twee opvarenden van een zeiljacht raakten dinsdagochtend even na half negen in problemen toen hun zeiljacht van het anker sloeg voor de haven van Wijdenes. Door de wind uit het oosten kwamen ze direct op de keien van de Zuiderdijk terecht.

Lees verder...
27 augustus 2022

Trouwdag valt in het water

Om 15:34 gingen opnieuw de pagers af. Ditmaal kwam er een melding binnen via het KNRM Helpt Assistentie Centrum. Een motorboot had motorproblemen op het Hoornsche Hop en verlijerde door de wind naar een verboden vaargbied.

Lees verder...
27 augustus 2022

Elektrische motorboot in problemen door wind en golven

Zaterdagmiddag even voor half een kwam een elektrisch aangedreven motorboot problemen op het Markermeer 3,5 mijl zuidwest van Wijdenes. De accu's raakten sneller leeg dan verwacht door de wind en golfslag. Deze zouden te weinig capaciteit hebben om Enkhuizen te halen. De bijboot die het schip al op sleep genomen had bleek onvoldoende brandstof te hebben om het schip naar Enkhuizen te slepen waarop assistentie is gevraagd van Reddingstation Wijdenes.

Lees verder...
25 augustus 2022

Brand in machinekamer van binnenvaartschip

Donderdag om 14:10 uur werden diverse reddingboten en brandweer gealarmeerd voor brand aan boord van een binnenvaartschip op het Markermeer 2,4 mijl noordoost van de Haven Wijdenes.

Lees verder...
11 augustus 2022

Motorstoring na een avond zwemmen

Donderdagavond kwam er via het kustwachtcentrum een melding binnen van een motorboot met motorproblemen op het Markermeer.

Lees verder...
01 augustus 2022

Kleine elektrische brand op motorboot

Maandagmiddag even voor half drie kwam er via het KNRM assistentiecentrum (KAC) een melding binnen van een motorboot met voorstuwingsproblemen op het Markermeer.

Lees verder...
31 juli 2022

Grote zoekactie door losgeslagen kano

Zondagmiddag na het middaguur werd Reddingstation Wijdenes door de meldkamer gealarmeerd. Op het Markermeer werd door een voorbijganger een lege, omgeslagen kano bij de politie gemeld.

Lees verder...
25 juli 2022

Voortstuwingsproblemen tijdens zeilreis over het Markermeer

Via de KNRM Alarmcentrale kwam een melding binnen dat een tjalk onvoldoende voortstuwing zou hebben om door de wind heen te komen. Het was niet direct duidelijk wat de positie van het schip was.

Lees verder...
23 juli 2022

Zeiljacht op de keien

Even na het middaguur gingen de pagers af van de vrijwilligers. Een zeiljacht was op de dijk verdaagd en zou water maken.

Lees verder...
03 juli 2022

Groot alarm voor omgeslagen opblaaskano

Zondagavond even na half zeven kwam er bij de 112 meldkamer een melding binnen dat er twee personen met een opblaasbare kano zouden zijn omgeslagen op het Markermeer voor de haven van Wijdenes.

Lees verder...
27 juni 2022

Medische noodsituatie aan boord van passagiersschip

Vlak voor aanvang van een multidisciplinaire oefening voor de kust van Enkhuizen is Reddingstation Wijdenes samen ingezet met KNRM Andijk en KNRM Medemblik voor een medische noodsituatie aan boord van een passagiersschip.

Lees verder...
11 juni 2022

Stilgevallen midden op het Markermeer

Zaterdagmiddag kwam er bij het KNRM assistentiecentrum een melding binnen van een motorjacht met motorstoring midden op het Markermeer.

Lees verder...
27 mei 2022

Groot alarm voor vermiste surfer

Groot alarm voor een vermiste surfer bij Schellinkhout vrijdagavond om 23:00 uur. Rond 22:45 had iemand op de wal een surfer gezien ruim 1 kilometer uit de kust van Schellinkhout met invallende duisternis. Toen het eenmaal donker was en de surfer nog niet op de wal stond is besloten alarm te slaan waarna er direct een grote zoekactie werd opgestart.

Lees verder...
26 mei 2022

Roer van zeiljacht losgeraakt door ondiepte

Donderdagmiddag werd via het KNRM assistentiecentrum hulp gevraagd door een zeiljacht met een losgeraakt roer.

Lees verder...
25 mei 2022

Drukke start van het hemelvaartsweekend

Het was een drukke woensdagmiddag voor de reddingboten uit Wijdenes. De vrijwillige redders zijn ruim 5 uur op het water geweest voor drie inzetten voor de Nederlandse Kustwacht.

Lees verder...
11 mei 2022

Veel geluk voor zeilers met gebroken mast

Woensdagochtend kwam er bij het KNRM assistentiecentrum een melding binnen van een zeiljacht met een gebroken mast op het Markermeer ter hoogte van Schellinkhout.

Lees verder...
04 mei 2022

Luchtspiegeling zorgt voor zoekactie naar brandend schip

Woensdagmiddag waren een aantal vrijwillige bemanningsleden bezig met onderhoud aan de reddingboten toen er bij de kustwacht een telefonische melding binnenkwam dat er op het Markermeer rook en vlammen gezien waren vanaf Enkhuizen richting Almere.

Lees verder...
02 mei 2022

Boot op de keien

Maandagochtend kwam het verzoek van de Nederlandse Kustwacht om contact op te nemen. Het Kustwachtcentrum vroeg ons om poolshoogte te nemen bij een jachtje dat vlakbij de ingang van de haven van Wijdenes op de keien lag.

Lees verder...
02 mei 2022

Nachtelijke zoekactie naar schip in problemen

Om 0:20 gingen de pagers af voor een jacht in problemen waarvan de locatie onbekend was.

Lees verder...
24 maart 2022

Vaartuig zonder brandstof

Tijdens de oefenavond trof de bemanning van reddingboot De Arend een vaartuig aan zonder brandstof. Dit schip is naar de haven van Wijdenes gesleept.

Lees verder...
06 maart 2022