01 augustus 2022

Kleine elektrische brand op motorboot

Maandagmiddag even voor half drie kwam er via het KNRM assistentiecentrum (KAC) een melding binnen van een motorboot met voorstuwingsproblemen op het Markermeer.

Lees verder...
31 juli 2022

Grote zoekactie door losgeslagen kano

Zondagmiddag na het middaguur werd Reddingstation Wijdenes door de meldkamer gealarmeerd. Op het Markermeer werd door een voorbijganger een lege, omgeslagen kano bij de politie gemeld.

Lees verder...
25 juli 2022

Voortstuwingsproblemen tijdens zeilreis over het Markermeer

Via de KNRM Alarmcentrale kwam een melding binnen dat een tjalk onvoldoende voortstuwing zou hebben om door de wind heen te komen. Het was niet direct duidelijk wat de positie van het schip was.

Lees verder...
23 juli 2022

Zeiljacht op de keien

Even na het middaguur gingen de pagers af van de vrijwilligers. Een zeiljacht was op de dijk verdaagd en zou water maken.

Lees verder...
03 juli 2022

Groot alarm voor omgeslagen opblaaskano

Zondagavond even na half zeven kwam er bij de 112 meldkamer een melding binnen dat er twee personen met een opblaasbare kano zouden zijn omgeslagen op het Markermeer voor de haven van Wijdenes.

Lees verder...
27 juni 2022

Medische noodsituatie aan boord van passagiersschip

Vlak voor aanvang van een multidisciplinaire oefening voor de kust van Enkhuizen is Reddingstation Wijdenes samen ingezet met KNRM Andijk en KNRM Medemblik voor een medische noodsituatie aan boord van een passagiersschip.

Lees verder...
11 juni 2022

Stilgevallen midden op het Markermeer

Zaterdagmiddag kwam er bij het KNRM assistentiecentrum een melding binnen van een motorjacht met motorstoring midden op het Markermeer.

Lees verder...
27 mei 2022

Groot alarm voor vermiste surfer

Groot alarm voor een vermiste surfer bij Schellinkhout vrijdagavond om 23:00 uur. Rond 22:45 had iemand op de wal een surfer gezien ruim 1 kilometer uit de kust van Schellinkhout met invallende duisternis. Toen het eenmaal donker was en de surfer nog niet op de wal stond is besloten alarm te slaan waarna er direct een grote zoekactie werd opgestart.

Lees verder...
26 mei 2022

Roer van zeiljacht losgeraakt door ondiepte

Donderdagmiddag werd via het KNRM assistentiecentrum hulp gevraagd door een zeiljacht met een losgeraakt roer.

Lees verder...
25 mei 2022

Drukke start van het hemelvaartsweekend

Het was een drukke woensdagmiddag voor de reddingboten uit Wijdenes. De vrijwillige redders zijn ruim 5 uur op het water geweest voor drie inzetten voor de Nederlandse Kustwacht.

Lees verder...
11 mei 2022

Veel geluk voor zeilers met gebroken mast

Woensdagochtend kwam er bij het KNRM assistentiecentrum een melding binnen van een zeiljacht met een gebroken mast op het Markermeer ter hoogte van Schellinkhout.

Lees verder...
04 mei 2022

Luchtspiegeling zorgt voor zoekactie naar brandend schip

Woensdagmiddag waren een aantal vrijwillige bemanningsleden bezig met onderhoud aan de reddingboten toen er bij de kustwacht een telefonische melding binnenkwam dat er op het Markermeer rook en vlammen gezien waren vanaf Enkhuizen richting Almere.

Lees verder...
02 mei 2022

Boot op de keien

Maandagochtend kwam het verzoek van de Nederlandse Kustwacht om contact op te nemen. Het Kustwachtcentrum vroeg ons om poolshoogte te nemen bij een jachtje dat vlakbij de ingang van de haven van Wijdenes op de keien lag.

Lees verder...
02 mei 2022

Nachtelijke zoekactie naar schip in problemen

Om 0:20 gingen de pagers af voor een jacht in problemen waarvan de locatie onbekend was.

Lees verder...
24 maart 2022

Vaartuig zonder brandstof

Tijdens de oefenavond trof de bemanning van reddingboot De Arend een vaartuig aan zonder brandstof. Dit schip is naar de haven van Wijdenes gesleept.

Lees verder...
06 maart 2022